Başvuru Yönergesi

Nasıl başvuru yapmalısınız?

Başvuru için yazarların sempozyum web sitesinde veya duyurularda yer alan kayıt formunu (Google Forms formatında) doldurup göndermeleri gerekmektedir.

 

Yapılandırılmış özet formatı

Makalenin başlığı ve yazar bilgilerinin ardından, tüm gönderiler 800 ila 1500 kelime arasında yapılandırılmış bir özet içermelidir. Özetler Times New Roman yazı tipinde, 10 punto ve 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır. Öz metninin sonunda en az 3 en fazla 5 kelimeden oluşan, konuyu en iyi şekilde ifade edecek anahtar kelimeler (Keywords) yer almalıdır. Katılımcılar gönderim için yapılandırılmış özet şablonunu kullanmalıdır.

Değerlendirmeye sunulacak yapılandırılmış özetlerin APA 7 referans stiline uygun olması gerekmektedir. APA 7 formatında nasıl alıntı yapılacağı hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines adresindeki web sitesini ziyaret edin.

Lütfen yapılandırılmış özetlerin aşağıdaki hususları yerine getirdiğinden emin olunuz;

-Teorik ve/veya pratik katkılar sağlamak,

-Başka bir sempozyum veya başka bir yayın tarafından değerlendirme aşamasında olmamak,

-Daha önce başka bir yerde sunulmamış veya yayınlanmamış olmak,

-İntihal içermemek.

Herhangi bir intihal tespit edilmesi durumunda Sempozyum komitesi, çalışmaları reddetme hakkına sahiptir.

Bildiri Başvuru Değerlendirmeleri

5. Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu'na gelen başvurular iki hakeme değerlendirme yapmak üzere iletilecektir. Bir kabul, bir red değerlendirme yapılması durumunda nihai kararın verilmesi için üçüncü hakeme gönderilecektir. Süreç çift taraflı kör hakem değerledirmesi içermektedir. 

Tam metin gönderimi

Tam metin makale şablonu için lütfen Akdeniz İletişim Dergisi veya Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi tarafından ilan edilen yazım kurallarını inceleyiniz.

 

Katılım Sertifikası

Sempozyumdaki sunumların ardından tüm katılımcılara dijital katılım sertifikası gönderilecektir.

Eklenme tarihi :3.01.2024 21:02:39
Son güncelleme : 1.02.2024 09:34:52