Prof. Dr. Dietram Scheufele IMS2024'ün davetli konuşmacısı olarak yer alacak!

University of Wisconsin–Madison'da görev yapan ve yapay zekâ, siyasal iletişim, gazetecilik, çerçeveleme, bilim iletişimi gibi alanlarda uluslararası öncü çalışmalara imza atan Prof. Dr. Dietram Scheufele 29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz IMS2024'te davetli konuşmacı olarak yer almayı kabul ederek bizleri onurlandırdı.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak 2013 yılından beri geleneksel olarak düzenlediğimiz Uluslararası Medya Çalışmaları Sempozyumu'nun bu sene beşincisini düzenliyoruz. "Yapay Zekâ Çağında İletişimin Geleceği" teması kapsamında ulusal ve uluslararası araştırmacıları hibrit olarak ağırlamayı planladığımız bu saygın sempozyumumuzda University of Wisconsin-Madison'da seçkin başarı profesörü olarak yer alan Prof. Dr. Dietram Scheufele davetli konuşmacı olarak konuğumuz olacak. "A critical look at misinformation in the intersection of algorithms, artificial intelligence, and science communication [Türkçe: "Algoritmalar, yapay zeka ve bilim iletişiminin kesişimindeki yanlış bilgiye eleştirel bir bakış"]" başlıklı kapsamlı konuşmasını 29 Mayıs 2024 tarihinde katılımcılarımıza aktarıyor olacak.

Kısa bir özgeçmişi

Prof. Dr. Dietram A. Scheufele, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde Taylor-Bascom Başkanı ve Vilas Seçkin Başarı Profesörüdür. Aynı zamanda Morgridge Araştırma Enstitüsü'nde Araştırmacı ve Pensilvanya Üniversitesi Annenberg Kamu Politikası Merkezi'nde Seçkin Araştırmacıdır.

Bir sosyal bilimci olarak Scheufele, bilim iletişiminin (biliminin) akademik bir alan olarak kurulmasına öncülük etmesiyle tanınmaktadır. Araştırmaları yeni ortaya çıkan bilim ve (iletişim) teknolojilerinin sosyal etkilerini incelemektedir. Bilim adamlarının kendileri de dahil olmak üzere farklı topluluklar bilimsel gelişmeleri ve tartışmalı konuları nasıl algılıyor ve bunlarla nasıl etkileşime geçiyor?, sorusuna yanıt aramayı hedefleyen çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Scheufele, halkı bilimsel karar alma süreçlerine dahil etmenin önemi hakkında kapsamlı akademik yazılara imza atmaktadır.

Scheufele, Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi'nin, Alman Ulusal Bilim ve Mühendislik Akademisi'nin seçilmiş üyesi ve Amerikan Bilimi Geliştirme Derneği Wisconsin Bilim, Sanat ve Edebiyat Akademisi'nin üyesidir. Scheufele aynı zamanda Uluslararası İletişim Derneği'nin seçilmiş üyesidir ve ABD Ulusal Araştırma Konseyi'nin ömür boyu ortağıdır.

Danışmanlık portföyünde DeepMind, Porter Novelli, PBS, WHO ve Dünya Bankası için çalışmalar yer almaktadır.

Kaynak: https://scheufele.info//

Eklenme tarihi: 21.01.2024 17:20:33