Keynote Speakers

Prof. Dr. Dejana Prnjat

Dr. Dejana Prnjat Sırbistan’ın Novi Sad kentinde yer alan Academy of Arts’ta eğitim verirken, Montenegro’da Donja Gorica Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak yer alıyor. Araştırma alanları arasında iletişim, medya, sanat, pazarlama ve kültürel politikalar bulunmakta. Altı dilde yayınlanan çalışmasını Dr. Prnjat, UNESCO’nun 2. Dünya Sanat Eğitimi Konferansı’nın da aralarında yer aldığı birçok uluslararası konferansta çalışmalarını sunmuştur. Sunumlarını yaptığı üniversiteler arasında London Metropolitan University (Birleşik Krallık), Ecole Brass Arts (Fransa) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (Türkiye) bulunmaktadır.

Prof. Dr. Guido Franzinetti

University of Eastern Piedmont’ta Hümanistik Çalışmalar Departmanı’nda Profesör olarak görev yapan Prof. Dr. Guido Franzinetti, milliyetçilik, politik seçim davranışları ve etnik yakınlık konuları üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Dr. Tamás Bokor

Dr. Tamás Bokor 1983 yılı Macaristan doğumlu bir medya araştırmacısı ve eğitmeni. Budapeşte Corvinus University’de misafir profesör olarak çalışan Bokor, özellikle yaygınlaşan yeni medya ortamında medya okuryazarlığını inceliyor. Proje ekiplerinin bir parçası olarak formal ve informal eğitimde, küçük ve orta boy işletmelerde ve özel yaşamda yeni medya okuryazarlığını ortaya çıkarmaya çalışan araştırmalar yürütüyor ve araştırma yaptığı bu ilgi alanının “yeni medya etiği ve uygulamaları” olarak özetlenebileceğini belirtiyor.

Dr. Teresa de la Hera Conde-Pumpido

Erasmus University, Rotterdam Dijital Oyun Araştırmaları Merkezi’nde postdoktora araştırmacısı ve öğretim görevlisi olarak yer alan Dr. Teresa de la Hera Conde-Pumpido, özellikle dijital oyunların medya sektöründe ikna aracı olarak kullanılma biçimleri üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Dr. Mari Carmen Caldeiro Pedreira

Doktora derecesini İletişim ve Eğitim alanında alan Dr. Caldeiro Pedreira, İspanya’daki University of Santiago de Compostela’da öğretim görevlisi kadrosunda çalışmaktadır. Daha önce Şili ve Ekvador gibi pek çok Latin, İspanyol ve Amerikan üniversitelerinde görev alan konuğumuz, Çek Cumhuriyeti’ndeki Center for Higher Education Studies (Yüksek Öğretim Kurumları Araştırma Merkezi)’te araştırmacı olarak da yer almaktadır. Aynı zamanda pek çok ulusal ve uluslararası akademik derginin danışma kurulu üyesi ve hakemi olarak akademiye katkı sunmaktadır. Miriada X platformunda gerçekleştirilen MOOC “Training for New Media (Yeni Medya Eğitimleri)” kapsamında öğretim görevlileri kadrosunda bulunmakta ve “Specialization Course in Pedagogical and Didactic Training of Vocational Training Teachers (Mesleki Eğitim Alanındaki Öğretmenlerin Pedagojik ve Didaktik Eğitiminde Uzmanlaştırma Kursları)” Uygulama Stajı koordinatörüdür. Medya okuryazarlığı, dijital yeterlikler, transmedya ve eğitim konularında yürütülen birçok ulusal ve uluslararası projenin parçası olmuştur. Bunun yanı sıra, İspanya ve Latin Amerika’daki farklı araştırma gruplarının bir üyesidir.

Linklerimiz

Tel: