Keynote Speakers

Prof. Dr. Dejana Prnjat, Alfa University, Sırbistan

Sırbistan’da Belgrad Sanat Üniversitesi Drama Fakültesi’nde lisans, Belgrad Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora, Birleşik Krallık’ta Londra Metropolitan Üniversitesi’nde doktora sonrası öğrenimini tamamlayan Profesör Prnjat, Sırbistan-Belgrad’daki Alfa Üniversitesi Sanat Akademisi’nde Sanat ve Medya Üretimi, Pazarlama, Halkla İlişkiler üzerine lisans, İmaj ve Halkla İlişkiler üzerine lisansüstü eğitim vermektedir. Londra Metropolitan Üniversitesi’nde ve Fransa’da Ecole Brass Arts’ta sunumlar yapmıştır.

Prof. Dr. Mihai Coman, Bükreş Üniversitesi, Romanya

Bükreş Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Araştırmaları Akademisi kurucu dekanı olan Prof. Dr. Mihai Coman, Romanya’daki gazetecilik ve iletişim eğitiminin gelişimine sunduğu katkılardan ötürü 2009’da Romanya’daki en büyük sivil ödül olan Order of Cultural Merit (Devlet Üstün Kültürel Liyakat Nişanı) ile ödüllendirilmiştir. 2015 yılında Constanta, 2018 yılında ise Craiova üniversitelerinin Onursal Doktoru ünvanı alan Professor Coman, 2003 yılında antropolojik çerçeveden kitle iletişimini irdelediği Pour Une Anthropologie des Medias (Medya Antropolojisi İçin – Presses Universitaires de Grenoble Yayınevleri’nden çıkmıştır) isimli kitabını çıkardıktan sonra 2005 yılında Eric Rothenbuhler ile birlikte Sage Yayınları’ndan çıkan Media Anthropology (Medya Antropolojisi) isimli kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Antropoloji alanında 8 kitabı ve gazetecilik üzerine birçok dergide yayını bulunmaktadır. Kanada, Fransa, Almanya ve Amerika’da misafir profesör olarak görev alan Coman’ın, Celebrity Studies, Communication Yearbook, Journalism Studies, Ethnographie française, ESSACHES, Reseaux, Trends in Communication gibi pek çok eserde çalışmaları bulunmaktadır. Son yıllarda yürüttüğü çalışmalarda çevrimiçi ve çevrimdışı kamu alanlarının oluşturulmasında dinin rolünü, dinin medyalaştırılmasını, (yeni) kutsallaştırma formlarının üretiminde medyanın rolünü, yeni ve sosyal medyada kullanıcıların etkileşimi aracılığıyla dini anlamların inşasını irdelemektedir.

Patricia Aufderheide

Patricia Aufderheide; Washington D.C.’deki American University bünyesindeki School of Communication Fakültesi’ndeki İletişim Çalışmaları bölümünde üniversite profesörü olarak çalışmaktadır. Hâlen Kıdemli Araştırmacı olarak yer aldığı Center for Media & Social Impact’i kurmuştur. Kitapları arasında; Peter Jaszi ile birlikte hazırladıkları Reclaiming Fair Use: How to Put Balance Back in Copyright (University of Chicago); Documentary: A Very Short Introduction (Oxford), The Daily Planet (University of Minnesota Press), and Communications Policy in the Public Interest (Guilford Press) yer almaktadır. 1994-1995 yılları arasında Brezilya’da ve 2017 yılında Avustralya’da Fulbright Araştırmacısı olmuştur. Sundance Film Festivali’nde jüri üyeliği de yapmış olan Aufderheide, 2015’te University Film and Video Association’dan belgeseli için George Stoney ödülü, 2010’da International Communication Association’dan yürüttüğü İletişim Araştırması için Agent of Change ödülü, yine 2010’da Women in Film and Video (DC)’den Woman of Vision ödülü, 2008’de International Digital Media and Arts Association’dan kariyeri gerçekleştirme ödülü ve 2006’da International Documentary Association’dan Scholarship and Preservation ödülü gibi pek çok gazetecilik alanına yönelik ve akademik ödülün sahibidir.

Prof. Dr. Guido Franzinetti

University of Eastern Piedmont’ta Hümanistik Çalışmalar Departmanı’nda Profesör olarak görev yapan Prof. Dr. Guido Franzinetti, milliyetçilik, politik seçim davranışları ve etnik yakınlık konuları üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Dr. Teresa de la Hera Conde-Pumpido

Utrecht Üniversitesi Dijital Oyun Araştırmaları Merkezi’nde postdoktora araştırmacısı ve öğretim görevlisi olarak yer alan Dr. Teresa de la Hera Conde-Pumpido, özellikle dijital oyunların medya sektöründe ikna aracı olarak kullanılma biçimleri üzerinde çalışmalar yürütmektedir.

Linklerimiz

Tel: